luni, 10 ianuarie 2011

Bocconcini de iepure-mancare specific italiana

bocconcini_cu_iepure

Timp de preparare: 30 min.

Durata prepararii: 30 min Marinare : 24 h Portii: 4-6 persoane

Ingrediente: un iepure de casade 1,5 kg dezosat, o portocala, 10 frunze salvie, 3 linguride ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente pentru sos: 6 hasme, 3 linguri de ulei de masline, 30 g unt, o lingura de capere in otet, 2 linguri de masline, o lingura de concentrat de vitel, 100 ml de vin alb, otet de Xerex.

Ingrediente mamaliga: 250 g malai, 3 tablete supa de pasare, 100 ml ulei de masline, 50 g unt si 2 lingurite de sare fina.

Mod de preparare: In ajun , taiati carnea de iepure in bucatele mici. Puneti-le intr-un castron cu salvia, uleiul, coaja si zeama de portocala. Sarati, piparati, acoperiti cu hartie si lasati sa se macereze 24 ore, la rece.

A doua zi, curatati si taiati fin hasmele, apoi rumeniti-le in uleiul cu unt. Adaugati caperele, maslinele, concentratul de vitel, vinul, putin otet de Xerex si 100 ml de apa.

Pregatiti mamaliga: puneti 1 l de apa la fiert si, cand da in clocot, adaugati tabletele, uleiul, untul si sarea, turnati malaiul in ploaie, lasati sa fiarba 10 minute, amestecand continuu.

Scurgeti bucatelele de iepure si perpeliti-le la foc iute 5-10 minute; in interior, carnea trebuie sa ramana usor rozalie. Serviti mamaliga cu carnea de iepure, acoperite cu sosul de capere.

La final puteti bate 100 ml de smantana lichida cu putina nucsoara, punand apoi o lingura pe carnea de iepure.

Aceasta reteta este specifica Italiei si este destul de rara. Sper sa va faca placere sa o gatiti si serviti si sa ne spuneti si noua cum a fost!
Promitem sa mai aducem specialitati din mancarurile italiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu